Drömmar

Drömmar

Min lägenhet

Satt en dag och letade efter roliga utbilningar när jag snubblade över den här roliga sidan, floorplanner.

Satt en hel kväll och försökte få till min lägenhet, och här är resultatet


Mitt första auktionsfynd (?)

Förra lördagen var jag på min första auktion. Vi åkte ganska långt. Det var kallt och mycket folk. Men jag blev kär i ett set med tre skålar. Och självklart var dom på slutet, så vi fick sitta och vänta hela dagen på att just dom skulle auktioneras ut. Som tur var så var det bara jag och en till som bjöd på dom, men jag vann och fick dom för 70 kr. Tyvärr vet jag inget mer om dom än att dom kommer från sea glasbruk. Tänkte försöka maila dom för att förhoppningsvis få veta lite mer om dom.


Funderar på om jag ska försöka måla foten någon annan färg, eller om dom är charmigast som dom är.

Solfjädern



1948 designade Sonna Rosén stolen solfjädern. Stolen gjordes ursprungligen till ett ålderdomshem, för att passa äldres ergonomiska behov.  Stolen började att tillverkas på Nässjö stolfabrik, men numera är det Gemla som tillverkar den.

På 50-talet tilldelades stolen utmärkelsen Good Design av Museum of Modern Art i New York.
     

Tapiovaara Crinolette

                            
Crinolette by Ilmari Tapiovaara for sale at Deconet


Crinolette är designad av finska designern IlMari Tapiovaara och är endast producerad i 4200 exemplar. Den tillverkades av asko mellan 1962-1968. Finns i både svart och vitt. Stolens ben är likadan som Tapiovaaras lite mer kända stol Mademoiselle

auktion

Imorse såg det ut att bli riktigt fint väder så jag och systrarna packade strandväskan och åkte iväg till havet. Men där ute var det så kallt! Då kom vi på idén att åka till mamma och lägga oss ute på deras gräsmatta. Jätteskönt! i typ 5 minuter... sen började det regna. Så vi drog vidare och hamnade på auktion. Vi gick runt där och kikade lite, och sen bara stog den där, rakt framför mig. åh så fin! 




Jag bjöd såklart på den, men blev alldeles för snål. Stolen gick för 1400 kr.

En liten bit bort stog två stycken Tapiovaara Crinolette. Helt underbara! Bjöd på dom två också men blev tyvärr alldeles för snål där också. Båda stolarna gick för 1250. Åhh jag ångrar mig så mycket att jag inte bjöd högre. Jag hade varit världens lyckligaste människa just nu om jag hade fått dom.
Istället bjöd jag på en karmstol från 50-talet. 50 kr fick jag ge för den

Vart går mitt flyttlass?

så var det bara 2 dagar kvar av den här semestern. Det är verkligen med blandade känslor jag går tillbaka till jobbet.
Vad skönt det skulle vara om jag bara visste vad jag egentligen vill hålla på med. Jag vill flytta, plugga och börja ett nytt liv, men jag går bara och väntar. Största anledningen är att jag aldrig hittar någon utbildning som känns rätt.
Om tre år hoppas jag att jag bor någon annanstans. Frågan är bara vart?



RSS 2.0